Kennen we dit spelletje nog?

Kennen we dit spelletje nog?

Velen van ons zullen naast doorgewinterde autoliefhebbers, ook (fanatiek) gamers zijn. Of dat nou racegames zijn of niet. Ook ik kan mij kostelijk vermaken met een leuke game. Games als Need For Speed, Forza Motorsport en Gran Turismo zijn spellen die bij velen van jullie wel een belletje zal doen rinkelen. Toch is er nog altijd één oud spel dat ik niet uit mijn hoofd kan krijgen...

En dan heb ik het over Test Drive Unlimited. Een game die je een beetje het gevoel gaf een tweede leven in een digitale wereld te hebben. En iets specifieker, een welgesteld leven. Ikzelf ben groot fan van games die zich afspelen in een open wereld en die je de vrijheid geven om allerlei mooie dingen te doen. In Test Drive unlimited bouw je langzaamaan je eigen collectie van huizen en auto’s op. Wanneer je echter je garage vult zul je secuur moeten zijn in welke auto’s je wel en niet in je collectie wil aangezien de beschikbare plekken in je garage, de enige plekken zijn waar je je auto’s kwijt kunt. Dus als je meer auto’s wil zul je meer huizen moeten kopen.

Het mooiste is echter wanneer je een nieuwe auto wil kopen. We nemen even als voorbeeld de Jaguar XKR Coupé (ja zo oud is dit spel). Wanneer je namelijk een nieuwe auto koopt, zul je deze net als in het echte leven gewoon bij een dealerbedrijf moeten kopen. In dit geval rij je dus naar de Jaguar dealer. Eenmaal aangekomen bij de dealer zoek je je gewenste auto op, in dit geval dus de XKR Coupé. Eerst mag je kiezen welke set originele Jaguar velgen onder jouw auto komen te liggen. Vervolgens kies je een lakkleur uit. De selectie bestaat enkel uit kleuren die je in het echte leven ook op de auto terug kan vinden. Vervolgens kies je jouw interieurkleur maar het eindigt niet met het kiezen van de kleur van het leer. Je kunt er namelijk, indien dit in het echt ook mogelijk is, voor kiezen om de auto van een chique inleg te voorzien en of dat nu eikenhout, pianolak of metaalafwerking is, het kan allemaal.

Met dit soort realisme was Test Drive Unlimited uniek. Het spel bood originele auto’s, verregaande opties tot het samenstellen van jouw droomauto en een hoge fun factor. Helaas is het een oud spel dat op de PC, PlayStation 2 en XBox (360) te krijgen was en dus hedendaags iets lastiger te spelen is maar wat heb ik mij met dit spel vermaakt! Stiekem hoop ik natuurlijk op een nieuwe variant van dit spel wat voldoet aan de hedendaagse kwaliteitsstandaarden om een gave beleving te garanderen of dat in ieder geval een game-ontwikkelaar dit concept oppakt en er iets moois van maakt. Tot die tijd zal ik het echter moeten doen met de mooie herinneringen aan dit fantastische spel. Wie van jullie speelde dit ook of heeft herinneringen aan een ander gaaf racespel?

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws