Zeldzame rode Lotus met taartschep valt op in Amsterdam

  • Joep
  • 25-05-2023 15:00
  • 197
  • 0

Zeldzame rode Lotus met taartschep valt op in Amsterdam

De Lotus Evora GT430 is een erg zeldzame sportwagen. Hij heeft al een flinke achtervleugel, maar in deze kleur valt hij extra op.

Op zo’n dikke Lotus knalt zo’n rode kleur er wel uit. Rood zien we ook niet zo vaak op de Evora GT430. De meesten zijn zwart, blauw of groen. Sowieso zien we de Lotus Evora GT430 niet zo vaak.

De Lotus Evora GT430 was een doorontwikkeling van de in 2009 geïntroduceerde Evora. Het model werd in 2017 gepresenteerd als extra heftige Evora. Toentertijd was het de krachtigste Lotus ooit. Ook deze Evora had de bekende 3,5 liter V6 met compressor van Toyota. In de GT430 leverde het blok 436 pk. Met al dat vermogen schiet het karretje van 0 naar 100 in 3,7 seconden om door te razen tot een top van 305 kilometer per uur. De GT430 was nog heftiger dan broertje 410 Sport en dat zie je ook aan het uiterlijk. Extreme details zoals een grote achtervleugel en veel koolstofvezel om gewicht te besparen laten zien dat hier niet zomaar een Lotus staat. Daarnaast vinden we naamplaatjes in het interieur, onder andere op het dashboard en op de voorstoelen. Van dit extreme apparaat zijn er namelijk maar 60 gebouwd.

Dit rode Belgische exemplaar werd in Amsterdam gespot en valt lekker op tussen de andere geparkeerde auto’s. Deze zeldzame Lotus verdient wat meer aandacht dus dit is wel degelijk een mooie spot!

Zeldzame rode Lotus met taartschep valt op in AmsterdamKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag