Wiesmann GT RS is een uniek project

  • Thom
  • 20-11-2021 11:37
  • 224
  • 0

Wiesmann GT RS is een uniek project

Het interessante automerk met als logo een gekko. Het is een tijd geleden dat wij nog een dubbele sterspot op de site ontvingen, in 2014 was alweer de laatste. Toch is er nu iets bijzonders geüpload door Jersay69 vanuit Parijs. Namelijk de Wiesmann GT RS.

Wiesmann is nog niet dood, althans, volgens de website. Project Gecko moet hun nieuwe auto worden sinds de wedergeboorte. Op dit project moeten we nog even wachten, ook al is het aangekondigd dat het in 2021 zou beginnen. Voor nu laten we Project Gecko even links liggen, en focussen we op een unieke Wiesmann die in Frankrijk werd vastgelegd. Het betreft een GT RS. Een extra hardcore MF4 GT. De specs liegen er niet om; de bekende BMW 4.8 liter V8 ligt in het vooronder, en als resultaat in deze auto levert het blok 590pk en 780nm. De topsnelheid zou 320 kilometer per uur moeten zijn en het gewicht van de auto is 1150kg.

Het kan zijn dat je nog nooit van de GT RS hebt gehoord. Eerlijk gezegd was dit ook iets nieuws voor mij, maar dat is zo gek nog niet want het betreft een one-off! Het project is een samenwerking tussen 3 Zwitserse bedrijven.
Wiesmann GT RS is een uniek projectKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel