Went de Mercedes-AMG GT Coupé al?

Went de Mercedes-AMG GT Coupé al?

Een heerlijke coupé vorm met een aandrijving van een V6 en de hulp van een elektrische compressor die de turbo weer aandrijft. Het is de AMG GT 53 Coupé. Niet zoals de naam doet vermoeden gebaseerd op de AMG GT maar op de E-klasse. Dat moet ook bijna wel als je twee extra deuren kwijt wil en ook nog ruimte aan de passagiers op de achterbank wil geven zonder hun benen eraf te hakken.

De Mercedes-AMG GT Coupé gaat de concurrentie aan met de Audi RS7, BMW M6 Gran Coupé (later de M8) en natuurlijk de Porsche Panamera. Het exemplaar dat hier in Nürburg werd gespot is een 53. In het vooronder dus een V6 die geholpen wordt door een turbo en goed is voor 429 pk. Wil je meer dan moet je gaan kijken bij de V8 in de vorm van de GT 63 en de GT 63 S. Daar ligt het welbekende blok van AMG in. Respectievelijk goed voor 577 pk en 630 pk. Terug naar de auto die werd gespot. Deze heeft behoorlijk geleden als test auto en is eindelijk van zijn camouflage wrap ontdaan. Her en der zien we nog wat resten zitten van plaatsen waar sensoren gezeten hebben en ook de velgen hebben waarschijnlijk één voor één hun verhaal te vertellen. Het setje is niet compleet meer dus er zal wel het één en ander met de auto gebeurd zijn. Gelukkig maar, alle mogelijke situaties worden er getest met een auto voordat deze op de markt komt. Voor de AMG GT Coupé geldt dat deze eind dit jaar op de markt zal komen.Reacties op dit artikel


  1. Profile pic
    Tom Da Man  -  11-04-2018 om 23:58

    Op foto's vind ik 'm alleen maar stijlvol, maar niet indrukwekkend of karaktervol. Misschien wel als ik 'm in het echt zie, want ook bij de sportwagen overtuigden pics me niet. Als je de kar ziet rijden - maandag nog in de Alpen in de regen - klopt het totaalbeeldje wél.

  2. Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws