Topspot: NIO EP9

Topspot: NIO EP9

Dit zijn de auto's waar we over 20 jaar meer en meer tegen aan gaan kijken op Autogespot. De NIO EP9 is een volledig elektrische supercar die meer dan 1 megawatt aan vermogen levert.

De NIO EP9 is op het moment dan ook de snelste auto op de Nürburgring die volledig elektrisch is aangedreven. In 6 minuten en 45 seconden reed deze elektrische hypercar een rondje over het wereldberoemde circuit. Dit gebeurde op 12 mei 2017.

De NIO EP9 is een voorbode van wat we in de toekomst mogen verwachten als benzine motoren niet meer de gangbare aandrijving is. Elektriciteit lijkt dat op dit moment te zijn maar er zijn natuurlijk ook nog andere opties zoals waterstof. Het grootste probleem ligt bij het opwekken van de stroom of het produceren van de waterstof. Dit gebeurt op dit moment op een dergelijke vervuilende manier dat het niet veel beter is dan een benzine auto. Daar zal echter wel wat voor gevonden worden.

De NIO EP9 is in ieder geval volledig elektrische met 1 megawatt aan power. Daarmee sprint de auto van 0-200 in 7.1 seconden en heeft de auto een topsnelheid van 313 km/u. Het opladen van de batterijen duurt 45 minuten en het wisselen ervan, op bijvoorbeeld een trackday, kan in minder dan 10 minuten. Dan kan je er weer tegenaan met een range van 427 kilometer.


Topspot: NIO EP9

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws