Topspot: Aston Martin One-77 in Kortrijk

Topspot: Aston Martin One-77 in Kortrijk

Door de stroom aan nieuwe modellen van Aston Martin zou je haast vergeten dat het merk in 2009 een wel heel speciale auto op de markt bracht: de One-77. Gedurende een periode van 3 jaar zijn er slechts 77 stuks van deze supercar gebouwd. Eén van deze exemplaren werd onlangs gespot in het Belgische Kortrijk!

Wanneer je naar het ontwerp van de One-77 kijkt, is het onmiskenbaar een Aston Martin. Toch is het op het eerste gezicht meteen duidelijk dat dit iets totaal anders is dan wat we van het Britse merk gewend zijn. De One-77 oogt laag, breed, gespierd; klaar voor de aanval. Onder de kap ligt een juweel van een motor: de 7,3 liter grote atmosferische V12 levert een vermogen van 750 pk en 750 nm koppel. Dit is genoeg om de One-77 naar de 100 km/h te katapulteren in 3,5 seconden en hem door te laten knallen naar een topsnelheid van 350 km/h.

We hebben het over bizarre waarden, zelfs als we de getallen vergelijken met de huidige generatie supercars. Het zijn echter niet de getallen waar het voornamelijk om draait bij deze auto. Nee, de One-77 is een handgemaakt kunstwerk ter waarde van anderhalf miljoen euro waar je toevallig mee kunt rijden. De meeste eigenaren laten dit laatste dan ook voor wat het is. Godzijdank duikt er eens in de zoveel tijd toch weer eentje op tussen de spots. Opdat we niet vergeten.

Topspot: Aston Martin One-77 in Kortrijk

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws