Te koop: Bijzondere one of Ferrari 599 GTB Fiorano!

Te koop: Bijzondere one of Ferrari 599 GTB Fiorano!

Dat Ferrari’s nog wel eens worden voorzien van een uniek exterieur is heden ten dage geen zeldzaamheid meer. Via Tailor Made biedt Ferrari hun clientèle de mogelijkheid om een auto geheel naar eigen wens samen te stellen. In dit geval is het echter niet Tailor Made dat verantwoordelijk is voor deze uiterst unieke 599 maar Jason Castriota Designs.

Deze Ferrari 599 GTB was in eerste instantie samengesteld door, en eigendom van de vader van Jason Castriota. Castriota is de ontwerper die verantwoordelijk is voor het design van de 599 GTB Fiorano. Hij tekende de auto toen hij in dienst was van het welbekende Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina. De Ferrari is samengesteld in een combinatie van Alfa Romeo Blu Inverno en Poltrona Rau. Die samenstelling is geïnspireerd op een klassieke Ferrari 250 GT SWB California Spyder uit 1961 met chassisnummer 2561GT. Wat de auto in de basis nog unieker maakt is het feit dat de auto is uitgerust met een handmatige transmissie met zes verzetten.

De Ferrari maakt vandaag de dag deel uit van een privécollectie. In 2011 heeft de vorige eigenaar Jason Castriota Designs benadert om van de betreffende Ferrari een unieke creatie te maken die meer in lijn ligt met de originele schetsen van Castriota. En zo geschiedde. De Ferrari werd naar Italie gestuurd waar hij twee jaar verbleef om het nieuwe maatpak aangemeten te krijgen. De auto werd voorzien van diverse nieuwe panelen en kreeg een set nieuwe koplampen om de look compleet te maken. De nieuwe panelen zijn volledig uit carbon vervaardigd. Het ontwerp wordt gecomplimenteerd door een set prachtige aluminium velgen. Het resultaat is een Ferrari 599 GTB Fiorano met een scherper en agressief lijnenspel. De auto die hier uiteindelijk staat is naar mijn mening bijzonder geslaagd. Zeker van voren ziet de auto er zeer indrukwekkend uit. De achterkant lijkt iets minder geslaagd maar doet het geheel niet tekort.

Al met al is deze Ferrari 599 GTB Fiorano een ware one of. Een uniek ontwerp, een handgeschakelde zesbak, een klassieke kleurstelling, een waar verzamelaarsobject. De prijs wordt niet genoemd. Hoe moet je tenslotte een auto zo uniek als deze op waarde schatten? Toch lijkt het erop dat de auto spoedig een nieuwe eigenaar blij gaat maken want de auto is inmiddels al gereserveerd! Hopelijk laat de nieuwe eigenaar hem niet altijd binnen staan en mogen we hem ook nog een keer op Autogespot ontvangen. Bekijk de website van Miller Motorcars in Greenwich, Connecticut voor meer foto's en informatie betreffende deze unieke creatie!
Te koop: Bijzondere one of Ferrari 599 GTB Fiorano!Te koop: Bijzondere one of Ferrari 599 GTB Fiorano!Te koop: Bijzondere one of Ferrari 599 GTB Fiorano!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws