Schipper vaart met grote zeilen

  • Peter
  • 15-09-2023 19:00
  • 393
  • 3

Schipper vaart met grote zeilen

Aangezien schepen natuurlijk geen auto's zijn, komen er niet zo vaak schepen voorbij op de Autogespot. Maar het hóeft elkaar natuurlijk niet uit te sluiten...

Spotter JHA weet iets voor elkaar te krijgen wat maar weinig anderen is gelukt: een spotwaardige auto die bovenop een schip staat fotograferen. Dat het niet zo vaak voorkomt dat een schipper een dure auto meeneemt is niet zo gek, want heel praktisch zal het vast niet zijn, maar het is natuurlijk wel heel gaaf! Het rijden op de kant in een sportwagen zal vast een welkome afwisseling zijn op het niet al te snelle vaarleven en dan is zo'n Duitse cabriolet een fantastische oplossing. Deze Porsche 911 Carrera 4 GTS Cabriolet is er eentje van de nieuwste generatie, namelijk de 992, waar binnenkort een facelift van uit zal komen.

Met 480 pk en 570 Nm koppel dat over alle vier de wielen wordt verdeeld is er aan performance geen gebrek. In slechts 3.5 seconden stoomt de 4 GTS naar de 100 km/h het accelereren stopt pas bij een dappere 307 km/h. Dankzij de flinke prijsstijging van maar liefst €40.000 ten opzichte van het vorige model is het leuke rijden volgens Porsche wel een stuk duurder geworden: €209.024 in 2021, maar inmiddels al weer €234.785... Ach, voor de eigenaar was het zo te zien geen breekpunt.
Schipper vaart met grote zeilenKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel