Rolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit Hawaï

  • Ruud
  • 16-02-2021 12:29
  • 191
  • 0

Rolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit Hawaï

Als je een Rolls-Royce koopt zijn de mogelijkheden eindeloos. Wil je een speciale kleur, geen probleem. Stoffen stoelen in plaats van leer? Geen probleem. Een interieur gemaakt van hout wat alleen op Hawaï groeit? Tuurlijk, ook geen enkel probleem. En zo geschiedde. Maak kennis met de Rolls-Royce Kok Phantom. Een unieke creatie van Rolls-Royce die nog maar eens het vakmanschap van de Bespoke afdeling in Goodwood benadrukken.

Deze speciale Kon Phantom EWB is gemaakt voor Jack Boyd Smith, Jr. in Elkhart, Indiana. Deze beste man zorgt er daardoor voor dat hij inmiddels vijf Rolls-Royces in bezit heeft en daarmee een unieke collectie gecreëerd heeft. Meer dan drie jaar tijd is er overheen gegaan voor de droom van Smith werd gerealiseerd en deze Phantom de collectie van ruim 60 unique auto's mag vergezellen in het JBS Collection Museum.

Deze Kon Phantom is de eerste Rolls-Royce Phantom die voorzien is van Koa hout. Een speciaal soort boom dat alleen op Hawaii groeit. De inspiratie om dit te gebruiken komt vanuit het feit dat ze behoorlijke tijd op Hawaii hebben doorgebracht en ze verliefd waren geworden op de warmte en het karakter van het hout. Daarbij is een schommelstoel van Koa hout al jarenlang een onderdeel van hun huisraad. De wens om dit in een auto te hebben was dan ook groot.

Niet alleen het interieur is uniek, ook de buitenkant van de auto is speciaal te noemen. De kleur Packard Blue’ gelijk aan die vanSmith’s 1934 Packard Twelve Coupe! Na liefst 40x getest te hebben was de kleur 1:1 gelijk en kon er begonnen worden met het spuiten van de Phantom. Uiteraard kon een handgeschilderde coachlijn niet ontbreken. Daarmee wordt duidelijk dat de Bespoke afdeling nog altijd een stapje harder loopt dan alle andere merken.

Rolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit HawaïRolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit HawaïRolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit HawaïRolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit HawaïRolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit HawaïRolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit HawaïRolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit HawaïRolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit HawaïRolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit HawaïRolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit HawaïRolls-Royce Koa Phantom is uitgevoerd met speciaal hout uit Hawaï

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag