Primeur gespot: Bentley Continental GTC V8 in Toronto

Primeur gespot: Bentley Continental GTC V8 in Toronto

Acht of twaalf cilinders in je Bentley Continental GTC hebben, het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Qua performance doe je niet onder. Het is puur het verbruik waar je voor kiest.

Vaker bij de benzinepomp staan of net iets langer door kunnen rijden. De V8 doet namelijk de sprint naar de 100 in 4,1 seconde en de W12 doet dat in 3,8 seconden. Die paar tienden zal je nooit merken. Pas op topsnelheid zal de W12 ervoor zorgen dat hij voor komt te liggen maar dat verschil is ook slechts 15 kilometer per uur. De V8 heeft een topsnelheid van 318 km/u waar de W12 333 km/u aantikt. Het verschil zit hem natuurlijk in het vermogen. De W12 levert 635 pk en 900 Nm aan koppel en de V8 slechts 542 pk en 770 Nm aan koppel.

Het eerste exemplaar van de Continental GTC V8 werd gespot in Toronto, Canada. Niet de eerste de beste plek die je zou verwachten waar een primeur gespot wordt in deze vorm. Eerder dit jaar werd gecommuniceerd dat de auto pas in 2020 de weg op zou komen. Dat schema is waarschijnlijk vervroegd want de eerste GTC met V8 zien we hier al rijden!

Primeur gespot: Bentley Continental GTC V8 in Toronto
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws