Porsche 991 Speedster wordt steeds vaker gespot

Porsche 991 Speedster wordt steeds vaker gespot

En dan gaat het in één keer hard. Vijf exemplaren in een week van de gelimiteerde Porsche 991 Speedster werden er gespot. Eén daarvan was er zonder het Heritage Pack. De andere vier kregen wel deze optie mee.

Dezelfde 4,0-liter 6 cilinder als uit de 991 GT3 en GT3 RS is ook in deze dakloze gelepeld. Dat betekent dus 510 pk en 470 Nm. Een sprintje van nul naar honderd in precies vier seconden en een topsnelheid van 309 kilometer per uur. De auto is om hem zo puur mogelijk te houden uitgevoerd met een handbak met zes versnellingen.

Vaak zijn het de kleine dingen die direct opvallen. Een voorbeeld hiervan is de typeaanduiding in negen zwierige letters: S-p-e-e-d-s-t-e-r. Bij Porsche staan die letters voor legendarische straatauto’s en racewagens, en nu sieren ze – zorgvuldig uit metaal gefreesd en daarna verguld – een speciale editie van de 911 met Heritage Design Pakket. Tot de bijzonderheden van het Heritage Design Pakket behoren de lederen bekleding in de kleur cognac 356, zilverkleurige carbonelementen en vergulde emblemen. Vanbuiten slaat de kruising tussen verleden en toekomst vooral goed aan vanwege de opvallende kleurencombinatie van GT-zilver met de wit gelakte voorbumper en de ‘Spears’ op de spatborden.

Porsche 991 Speedster wordt steeds vaker gespot
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws