Pininfarina Battista warmt Nederland op

Pininfarina Battista warmt Nederland op

Niet met een verbrandingsmotor maar met de prachtige lijnen die deze auto ons te bieden heeft. Ouderwetse verbrandingsmotoren zijn namelijk niet meer van deze tijd en ook Pininfarina heeft dat ingezien. De 1.900 pk sterke elektrische bolide is de eerste Hyper-EV die op de weg zal komen.

Volgend jaar moet het namelijk al zover zijn dat de op 150 stuks gelimiteerde auto op de weg te zien zal zijn. Het model wat we vandaag te zien kregen was een pre-productie model dat we al kennen van de autosalon van Genève en natuurlijk toen hij op straat werd gespot in Monaco. De Battista is de krachtigste straatlegale auto die ooit uit Italië kwam. Hoe krachtig? 2.300 Nm en 1.900 pk. Dat koppel is gelimiteerd aan het begin anders zouden je banden binnen enkele seconden aan het roken zijn en is een bezoek aan de bandenboer snel geregeld. De Battista wordt aangedreven door vier onafhankelijke elektromotoren. Aan boord is een 120 kWh grote accu die in vijf uur volledig opgeladen kan zijn. 80% kan in minder dan een half uur. De accu is overigens goed voor een WLTP bereik van 500 kilometer. Ga je flink het pedaal intrappen dan is dat snel minder natuurlijk, maar dat is met een V8, V10 of V12 motor niet anders.

De vanafprijs voor de Battista is 2 miljoen euro exclusief belastingen. Daarnaast kun je ook tot in de oneindigheid de auto personaliseren. Als je volledig door het lint gaat komt er nog eens ongeveer een half miljoen euro bij. De eerste auto's van Pininfarina zijn inmiddels verkocht waarbij het grootste aantal naar Amerika en Canada zal gaan! Voor Nederland verwacht Louwman Exclusive 2 tot 3 exemplaren aan de man te brengen.

Pininfarina Battista warmt Nederland opPininfarina Battista warmt Nederland opPininfarina Battista warmt Nederland opPininfarina Battista warmt Nederland op

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws