Nederlandse Bugatti's overwinteren in Monaco

  • Peter
  • 12-02-2024 09:30
  • 901
  • 2

Nederlandse Bugatti's overwinteren in Monaco

Vandaar dat er de laatste maanden zo weinig Bugatti's worden gespot in NL. We zoeken gewoon op de verkeerde plek...

Het spotten van een Bugatti is in Monaco natuurlijk geen onmogelijke zaak; zowat elke week worden er Duits-Franse hypercars gespot in de dwergstaat. Dit keer gaat het echter om twee exemplaren en op de koop toe ook nog van Nederlandse afkomst.

De grijze Chiron is één van de tien Chiron's op Nederlands kenteken en heeft de welbekende 1500 pk en 1600 Nm koppel sterke W16 onder de motorkap. Gecombineerd met de vierwielaandrijving is het één van de snelst accelererende auto's die er te hebben valt. Wanneer je de hoge niveau's van luxe en comfort in overweging neemt, is er eigenlijk weinig concurrentie voor de hypercar uit Molsheim.

De oranje-zwarte Veyron is een Veyron Grand Sport Vitesse en heeft met de eerdere versie van de W16 een vermogen van 1200 paardenkrachten en 1500 Nm koppel aan boord. Snel genoeg dus en dat ook nog eens in combinatie met de mogelijkheid om het targadak eraf te halen. Daarnaast betreft dit ook nog eens de World Record Edition, die, zoals de naam al doet vermoeden, het wereldrecord behaalde voor de snelste auto zonder dak in 2013. Slechts acht stuks zijn ervan gebouwd.

Dat dit niveau van autotechniek verre van goedkoop is, mag natuurlijk geen verrassing heten. De Veyron heeft namelijk zo'n 1,8 miljoen gekost en de Chiron maar liefst een ruime 3,4 miljoen. Voor de eigenaren zal dat echter eerder een aansporing dan een belemmering zijn geweest.
Nederlandse Bugatti's overwinteren in MonacoKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel