Manhart gaat Mercedes achterna met MHX6 Dirt² Concept

Manhart gaat Mercedes achterna met MHX6 Dirt² Concept

De Manhart MHX6 Dirt Edition is niks nieuws. Deze werd enkele jaren geleden al door Manhart gemaakt en daar zijn er maar weinig van gespot. Exteremer moet het, en dat is wat ze bij Manhart van plan zijn.

De MHX6 Dirt² Concept wordt extremer en zal gemaakt worden op basis van een BMW X6 M. De motor zal getuned worden naar 900 pk en 1200 Nm aan koppel. Om dat te bereiken zullen ze de gehele motor opnieuw opbouwen met onder andere nieuwe zuigers en turbo's. Daarnaast houdt Manhart rekening met de warmere landen, want dat is uiteindelijk waar deze auto wel verkocht zal worden, door het monteren van nieuwe intercoolers en een carbonfiber luchtinlaat.

Deze specificaties zorgen ervoor dat de auto op de openbare weg een supercar killer zou worden. Daar wordt de auto echter niet voor gemaakt. De auto wordt gemaakt om zandduinen te beklimmen en alles te doen wat onmogelijk lijkt. Het gaat bijna op een G 500 4x4 lijken. De auto zal dan ook verhoogd worden door een KW schroefset en zal op 21" inch grote velgen staan. Dat wordt instappen met een trappetje.

Slechts vijf exemplaren zullen er gemaakt worden en wij zijn benieuwd of ze ze aan de man kunnen brengen in het Midden-Oosten. Dat is immers hun doelgroep. De kosten zijn er ook naar. 395.000 euro wordt er gevraagd en geduld is ook nodig. Een levertijd van 6 tot 8 maanden staat er gepland.

Manhart gaat Mercedes achterna met MHX6 Dirt² ConceptManhart gaat Mercedes achterna met MHX6 Dirt² Concept

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok