James Bond heeft geen tijd te verliezen met tijdloze DB6

  • Ruud
  • 25-11-2021 08:32
  • 120
  • 0

James Bond heeft geen tijd te verliezen met tijdloze DB6

Aston Martin en James Bond hebben al jaren een gelukkig huwelijk. Als we het over klassieke Aston Martins hebben, is de DB5 die we in No Time To Die zagen natuurlijk een icoon, maar deze DB6 Vantage Volante is vele malen zeldzamer.

In vergelijking met deze DB6 Vantage Volante is de DB5 een massaproduct geweest met meer dan duizend geproduceerde exemplaren. Daar komt nog de remake van vorig jaar bij. In Monaco kwam Jeroen een hele bijzondere Brit tegen, want van deze DB6 Vantage Volante zijn er slechts 29 gemaakt.

De opvolger van de DB5 kwam in de vorm van de DB6 met diverse optische aanpassingen. In 1969 kwam er ook nog een Mark II-facelift die veel onderdelen deelde met de DBS die destijds ook uit was. Voor liefhebbers van een open dakje bouwde Aston Martin in een lage oplage van 140 units de Volante. Daarvan werden 29 gebouwd als Vantage Volante met meer vermogen.

Wist je dat Prins Charles eigenaar is van een DB6 Volante Mark II? Die is ooit aan hem cadeau gedaan door zijn moeder, Koningin Elizabeth. Tegenwoordig is de auto aangepast om op bioethanol te kunnen rijden.

James Bond heeft geen tijd te verliezen met tijdloze DB6Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel