IAA 2019: Porsche Taycan

IAA 2019: Porsche Taycan

De IAA in Frankfurt is losgebarsten. Losgebarsten is misschien niet het juiste woord want de beurs schittert door de afwezigheid van vele grote merken. Alleen de Volkswagen groep is volledig vertegenwoordigd en die hebben dan ook het meeste nieuws te brengen. We beginnen met de eerste volledige elektrische Porsche.

De Taycan, een elektrisch aangedreven vierdeurs sportwagen, brengt typische Porsche-prestaties samen met connectiviteit en gebruiksgemak voor alledag. De eerste modellen in de nieuwe range zijn de Taycan Turbo en de Taycan Turbo S. Zij zijn de vaandeldragers van Porsche E-Performance en behoren tot de krachtigste modellen binnen de huidige productrange van Porsche. Later volgen ook minder krachtige uitvoeringen van de vierwielaangedreven Taycan.

De Taycan Turbo S genereert in combinatie met Launch Control maximaal 761 pk aan overboost-vermogen en de Taycan Turbo maximaal 680 pk. De Taycan Turbo S accelereert in 2,8 seconden van 0-100 km/u, de Taycan Turbo voltooit die sprint in 3,2 seconden. Beide vierwielaangedreven modellen hebben een topsnelheid van 260 km/u. De actieradius (WLTP) voor de Taycan Turbo S bedraagt 412 kilometer en voor de Taycan Turbo 450 kilometer.

De Taycan is de eerste elektrisch aangedreven productieauto met een systeemvoltage van 800 Volt in plaats van 400 Volt. Dat heeft belangrijke praktische voordelen. Zo is het batterijpakket van de Taycan hiermee bij een gelijkstroom-snellader (DC) in slechts vijf minuten voldoende op te laden voor 100 kilometer extra actieradius (WLTP). De laadtijd van 5 naar 80 procent bedraagt onder ideale omstandigheden 22,5 minuten. Het maximale laadvermogen is 270 kW. De totale capaciteit van de Performance Battery Plus bedraagt 93,4 kWh.

De Porsche Taycan Turbo en Taycan Turbo S zijn met onmiddellijke ingang te bestellen en staan vanaf medio januari 2020 bij de Nederlandse Porsche Centra. De consumentenadviesprijs van de Taycan Turbo is € 157.100 en van de Taycan Turbo S € 191.000.

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws