Hier is de BMW M3 Touring!

  • Ruud
  • 22-06-2022 08:47
  • 195
  • 0

Hier is de BMW M3 Touring!

Eindelijk is daar een BMW M3 Touring. In het verleden zijn er verscheidende concepts gemaakt maar die hebben nooit de productielijn gehaald. Nu gelukkig wel. Een prachtige BMW M3 Touring is geboren en laat BMW dit nu niet alleen vanwege het 50 jarige bestaan van M GmbH gedaan hebben. We hopen dat we in de toekomst bij elke generatie een M3 Touring mogen krijgen. Dit is toch geweldig?!

BMW M GmbH voegt een nieuwe carrosserievariant toe aan de line-up van high-performance modellen in de premium middenklasse. De eerste BMW M3 Touring ooit combineert authentiek autosportgevoel met een onderscheidend karakter en vele praktische kwaliteiten. De aandrijftechnologie is volledig gericht op het leveren van verleidelijke prestaties. De 510 pk sterke zescilinder-in-lijn M TwinPower Turbo benzinemotor wordt gecombineerd met de 8-traps M Steptronic transmissie met Drivelogic en M xDrive vierwielaandrijving. Het nieuwe M model is dan ook exclusief leverbaar als BMW M3 Competition Touring met M xDrive.

De eerste BMW M3 Touring maakt de traditionele M belofte volledig waar met dynamische flair, wendbaarheid en precisie en combineert dat met ongelimiteerde praktische eigenschappen en dagelijkse inzetbaarheid. Het extravagante exterieurdesign benadrukt het unieke concept en creëert een duidelijk onderscheid binnen het aanbod met een ongeëvenaard dynamische uitstraling.

Heldere oppervlakken en atletische vormen benadrukken het prestatiepotentieel van de BMW M3 Touring, net als de M specifieke designdetails en functionele elementen als de openingen voor de koellucht en de aerodynamica. In het bijzonder opvallend zijn de verticale BMW nierengrille zonder omlijsting, de grote luchtinlaten aan de zijkant, de krachtig gevormde wielkuipen en de prominente dorpelverbreders. Samen met de extra elementen van de voor- en achterbumper vormen de dorpelverbreders een hoogglans zwarte lijn rond de auto. Andere kenmerken zijn de M kieuwen in de voorpanelen en de in de achterbumper geïntegreerde dubbele uitlaateindpijpen links en rechts.

Ongeacht de gekozen carrosseriekleur is het dak van de BMW M3 Touring standaard uitgevoerd in hoogglans zwart. Het eveneens standaard dakdraagsysteem en de modelspecifieke dakspoiler zijn uitgevoerd in dezelfde kleur. Optioneel is het dak uit te voeren in carrosseriekleur. Eveneens optioneel is het M Carbon exterieur pakket.

De verdeling van het vermogen over de wielen wordt aangepast op de situatie, zodat de BMW M3 Competition Touring met M xDrive altijd over optimale tractie, dynamiek en stabiliteit beschikt. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt 3,6 seconden en de sprint van 0 naar 200 km/h slechts 12,9 seconden. Met het M Driver’s Pack wordt de topsnelheid verhoogd van 250 km/h naar 280 km/h.

Naast de reguliere 4WD instelling kan de bestuurder via het Setup menu ook kiezen voor 4WD Sport. Dan legt de M xDrive vierwielaandrijving nog meer de nadruk op de achterwielen voor een nog intensere rijbeleving. Het uitschakelen van het DSC (Dynamische Stabiliteits Controle) zorgt voor de 2WD modus – ofwel pure achterwielaandrijving.

Hier is de BMW M3 Touring!Hier is de BMW M3 Touring!Hier is de BMW M3 Touring!Hier is de BMW M3 Touring!Hier is de BMW M3 Touring!Hier is de BMW M3 Touring!Hier is de BMW M3 Touring!Hier is de BMW M3 Touring!Hier is de BMW M3 Touring!Hier is de BMW M3 Touring!

Reacties op dit artikel