Het is nu echt over en uit voor de C-klasse met V8

  • Joep
  • 23-05-2023 15:00
  • 126
  • 1

Het is nu echt over en uit voor de C-klasse met V8

Decennialang was de V8 een vaste waarde in het leveringsprogramma van de Mercedes C-klasse. Het was een tijd geleden al aangekondigd dat de V8 zou verdwijnen uit de C-klasse, maar het einde is nu toch echt daar.

De vorige generatie C-klasse was de laatste die een V8 zou krijgen. De eerste C63 (S) van de vorige generatie kwam als sedan en estate in 2014 op de markt. In 2015 volgde de coupé en in 2016 de cabriolet. In 2018 werden alle modellen gefacelift. Naarmate de introductie van de nieuwe C-klasse dichterbij kwam werd bekend dat de AMG-varianten daarvan een viercilinder (plug-in hybride) gingen krijgen.

In 2021 was het zover en werd de huidige C-klasse gepresenteerd. Daarmee werd het einde ingeluid van de sedan en estate met V8. De coupé en cabriolet waren echter later geïntroduceerd dan de sedan en estate dus die bleven nog even in productie, dus ook als AMG C63(S) met V8. Maar eind 2022 werden deze uit het leveringsprogramma gehaald. Daarmee was het einde nog steeds niet helemaal daar. Mercedes wilde namelijk niet zomaar afscheid nemen van de iconische combinatie C-klasse en V8 en dus kwam het merk met de Final Edition op de proppen.

Deze kwam er als coupé en cabriolet. De 4 liter biturbo V8 bleef ongewijzigd en levert dus nog steeds 510 pk aan de achterwielen. Er worden 499 Final Editions gebouwd. Het actiemodel is te herkennen aan de kleur Graphite Grey Magno, koolstofvezel remschijven, koolstofvezel details, gele en zwarte stickers en de nodige Final Edition logo’s.

De productie van het uitzwaaimodel is dit jaar voltooid dus de V8 in de C-klasse is helaas niet meer. We kunnen dus extra genieten van de spots van de allerlaatste C met V8. Dit specifieke exemplaar werd gespot door spots.by.renzo in Lisse.

Het is nu echt over en uit voor de C-klasse met V8Klik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel