Gespot: Uiterst smaakvolle Bentley Azure met geheimen

Gespot: Uiterst smaakvolle Bentley Azure met geheimen

Deze spot schreeuwt gewoon zomer en wel zomer op zijn best. Een helderblauwe lucht, een stijlvolle brasserie en de ultieme boulevard cruiser maken van deze spot een toch wel het ultieme zomerplaatje. Het is natuurlijk voorlopig nog geen zomer maar het is goed om te zien dat de eigenaar van deze prachtige auto in ieder geval geniet van zijn auto.

Het hier gespotte exemplaar van de Azure moet toch wel één van de mooiste uitvoeringen zijn die ik tot op heden heb gezien. De samenstelling ligt volledig in lijn met het karakter van het Britse merk. Een prachtige donkergroene lak siert de door Pininfarina ontworpen koets. Een kleur die uiteraard verwijst naar het indrukwekkende raceverleden van het Britse merk. Het interieur bestaat uit een stijlvol cognac met donkergroene accenten. De aluminium inleg komt ook overeen met de inleg uit Bentley’s historische Le Mans raceauto’s. En ondanks dat de Azure geenszins een racer is, heeft hij alsnog een flinke krachtbron onder de motorkap liggen. De welbekende 6,75L V8 turbomotor die in de basis al meer dan 50 jaar in gebruik is door het merk, is ook in deze auto terug te vinden. In eerste instantie produceerde de V8 rond de 360pk (officiele cijfers werden indertijd niet gegeven) later werd de motor voorzien van een subtiele upgrade waardoor het vermogen meer richting de 400pk steeg. Van deze generatie Azure zijn in totaal 1403 exemplaren verkocht wat significant meer is dan de 384 exemplaren van de Corniche die Rolls Royce wist te slijten, ondanks dat dat natuurlijk in de basis dezelfde auto’s zijn.

Met dit specifieke exemplaar zijn echter een paar dingen die opvallen. En er is een getraind oog voor nodig om die subtiele verschillen te zien maar ze zijn er. Zo valt op dat het dashboard en de versnellingspook anders zijn ten opzichte van sommige andere Azure’s. Zo is de indeling van het dashboard anders en bevinden zich bij deze uitvoering zeven analoge meters waar dat bij sommige andere Azure’s vijf zijn. De versnellingspook oogt moderner en Meer in lijn met de Bentley’s die volgden na deze generatie Azure. Dit kan te maken hebben met het uitvoeringsniveau. Dit betreft namelijk een Azure Mulliner en deze uitvoeringen konden uitvoerig naar klantwens worden samengesteld. En dat brengt ons bij het tweede punt. In de middenconsole rechts van de versnellingspook glimt namelijk een inscriptieplaatje. Wat erop staat is onduidelijk. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier om iets persoonlijks van de persoon die de auto heeft besteld. Een speciale uitvoering is ook nog mogelijk maar over de speciale uitvoeringen is verder weinig bekend en de uitvoeringen die wel bekend zijn; Le Mans Series, Symbolical Edition en Final Edition, hebben geen van allen zo’n inscriptieplaatje. Ik ben bang dat enkel de eigenaar van deze schoonheid het echte verhaal weet maar zo zie je maar dat een spot ook een hoop geheimen kan bevatten waardoor het ineens een stuk interessanter word en reden genoeg is om research te doen. Deze specifieke auto onthuld zijn geheimen echter nog niet. Wie meer weet over deze auto is uiteraard welkom om hieronder te reageren!
Gespot: Uiterst smaakvolle Bentley Azure met geheimen
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws