Genève 2018: Bentley Bentayga Hybrid

Genève 2018: Bentley Bentayga Hybrid

Jazeker we moeten er toch echt aan geloven, ook Bentley zet de eerste stappen naar een elektrische toekomst. Is dat dan per se iets slechts? Zolang het maar geen volledig elektrische toekomst is, zeker niet. Desalniettemin is deze Bentayga Hybrid ook geen auto om zomaar aan de kant te schuiven omdat het een hybride is, iets waar je niet meteen aan denkt bij Bentley.

Ja deze mastodont heeft een hybride aandrijving en ja de motor heeft zes cilinders minder dan de gemiddelde Bentley die de fabriek in Crewe verlaat maar het is nog altijd een Bentley. Dat betekent dus dat je voor het geld dat je betaalt een auto krijgt dat, net als de varianten met acht- en twaalfcilinders, een product is van puur vakmanschap, kwaliteit en luxe. De bentayga Hybrid is net zo luxueus aan te kleden en van opties te voorzien als elke andere Bentley. Mulliner pakket erop? Geen probleem! Luxueuze picknickset? Done! Standaard kleurenpalet te saai? Dan verzin je lekker zelf iets. De mogelijkheden zijn nog net zo eindeloos.

Enkel de aandrijving is bij deze auto hetgeen dat is veranderd en dat zichzelf zal gaan moeten bewijzen. We vinden geen dikke W12 of V8 motoren onder de motorkap van deze Bentayga. Een 3.0 V6 in combinatie met een elektromotor zorgt hier voor de aandrijving. De auto stoot hierdoor gecombineerd 75 g/km uit. Opladen neemt 2,5 uur in beslag wanneer je de auto oplaadt middels krachtstroom of hem aan de fancy lader, die door Philippe Starcke is ontworpen, hangt. Steek je hem in het stopcontact dan heb je 7,5 uur later de volle capaciteit van de Bentley tot je beschikking. Rondom de prestaties van de auto blijft het nog even stil, alhoewel Bentley belooft dat ook de Bentayga Hybrid garant staat voor een rijbeleving die enkel een Bentley kan verzorgen. Oftewel luxe en comfort gecombineerd met de nodige prestaties. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar de auto alhoewel hij zichzelf wel zal moeten bewijzen. Maar ook al ben ik op onze redactie de enige, ik heb goede hoop. Het is en blijft tenslotte een Bentley.
Genève 2018: Bentley Bentayga HybridGenève 2018: Bentley Bentayga HybridGenève 2018: Bentley Bentayga HybridGenève 2018: Bentley Bentayga HybridGenève 2018: Bentley Bentayga HybridGenève 2018: Bentley Bentayga Hybrid

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws