%}

Event: 30 Years of Supercars

Event: 30 Years of Supercars

Het automuseum in Brussel bestaat al 30 jaar en dat moet gevierd worden! Voor deze aangelegenheid heeft het museum alle registers open getrokken. In het thema van het 30 jarig bestaan kan je er vanaf 15 september tot en met 23 oktober de mooiste, snelste, zeldzaamste,... supercars vinden van de afgelopen 30 jaar. Je zal er een grote variatie tegenkomen, van de volbloed Ferrari F40 tot de meest recente wagens, zoals de McLaren P1 GTR.

Vorig jaar kwam het museum al in de kijker tijdens het evenement 'Italian Car Passion', waar onder andere een Lamborghini Veneno en een LaFerrari stonden te blinken voor het publiek. Maar dit jaar gaat het museum nog een stapje verder! Wagens van de oudere generatie supercars en auto's met de nieuwste technologie staan door elkaar opgesteld en geven je een goed zicht op de vooruitgang die de supercar de afgelopen jaren heeft meegemaakt.

30 jaar is al een behoorlijk lange tijd. Zeker als je terugkijkt naar de evolutie die we zien bij supercars. De Ferrari F40 mag dan al een tijdje rondrijden en heeft geen technische snufjes, maar het blijft een geweldige wagen. Naar aanleiding van het 40 jarig bestaan van het merk besloot Enzo Ferrari in 1987 een wagen te ontwikkelen die bedoeld was om te benadrukken waar het bij Ferrari allemaal om draait: het bouwen van de ultieme sportwagen voor de weg. Comfort en luxe werden achterwege gelaten, het draaide maar rond een doel: prestaties! De F40 werd voorzien van een V8 motor, uitgerust met 2 IHI turbo's en goed voor 495 pk.

Als we het over oude supercars hebben, mag de Lamborghini Countach natuurlijk niet ontbreken. Deze prachtige wagen toont nog echt het authentieke design van het merk. Verder staat er ook een Aston Martin Vanquish, een Alfa Romeo 8c, een Dodge Viper en nog veel meer tijdloze supercars. Maar de absolute 'eye catchers' zijn natuurlijk de Porsche 918 Spyder, de Bugatti Veyron en de geweldige McLaren P1 GTR. Alleen al voor deze 3 zou je naar Brussel afreizen.

De Bugatti Veyron is misschien wel de bekenste supercar van allemaal. Sinds 2005 kon je hem bestellen. De productie liep redelijk traag, maar in 2015 is het doek definitief gevallen over de Veyron. Na een looptijd van 10 jaar waren alle 450 exemplaren verkocht. Het is een echt snelheidsmonster. Met een snelheid van 407,23 km/u mocht hij zich van 2005 tot 2007 de snelste supercar ter wereld noemen. Nog een wagen die gemaakt is voor snelheid is de McLaren P1 GTR. Het design is geheel ontworpen om zo aerodynamisch mogelijk te zijn. Hij is oorspronkelijk ontworpen als circuitwagen, met een aardig prijskaartje van zo een 2,5 miljoen euro. Bovendien moet je al in het bezit zijn van een normale P1.
Voor wie nog wat geld overheeft bestaat er tegenwoordig een pakket om de GTR road legeal te maken. Met zijn 986 pk komt hij aardig in de buurt van de 1000 pk die je in de Bugatti vindt. Wie deze 2 snelheidsduivels eens in het echt wil bewonderen, zal een bezoekje moeten brengen aan dit prachtige museum.


Het automuseum biedt naast de supercars een prachtig decor, waarin je helemaal wegwijs zal worden in de geschiedenis van de auto. Het museum toont wagens van de jaren 10 tot en met de jaren 90 van de 20ste eeuw, tentoongesteld over 2 verdiepingen. En goed nieuws voor de bezoekers. Sinds kort vind je er ook een splinternieuwe mediazone, waar je beeldmateriaal te zien krijgt over de geschiedenis van het museum en het park. Zo kan je ook nog een beetje bijleren over gebouw zelf. Dus aarzel niet en boek snel je tickets. De tijdelijke expo loopt nog tot 23 oktober 2016 in Autoworld Brussel.

http://www.autoworld.be/news-nl-84-1986---2016--autoworld-wordt-30-jaar


Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws