Enigmatische Maybach Exelero duikt weer op!

Enigmatische Maybach Exelero duikt weer op!

De Maybach Exelero is een auto die gehuld is in mysterie. Het is bekend dat de one-off concept car nog bestaat en voor het laatst voor een belachelijke acht miljoen van eigenaar is gewisseld. Na een aantal jaren van speculaties, maar zonder echt nieuws over de ultra exclusieve coupé, is hij nu weer opgedoken.

De Maybach Exelero is een bijzonder verhaal. De auto is namelijk gebouwd met als doel het testen van nieuwe banden ontwikkeld door Fulda, een Duitse vertakking van Goodyear. De banden waren specifiek bedoeld voor hele zware, maar hele snelle auto's. De auto die de nieuwe banden zou testen moest dus zwaar en snel worden. DaimlerChrysler en het Italiaanse Stola sloegen de handen ineen en bouwden de Maybach Exelero op het platform van de Maybach 57. De Exelero is gebaseerd op een eerder concept dat in 1938 werd ontwikkeld voor hetzelfde doel. Hiervoor werd de gestroomlijnde Maybach SP38 gebouwd. Deze auto moest harder dan 200km/u kunnen rijden om de banden te testen. Om de Fulda Carat Exelero banden grondig te testen moest de Maybach Exelero harder dan 350km/u kunnen rijden. Daarom vind je onder de motorkap van de Exelero een monsterlijke 5,9L V12 Biturbo. Deze produceert 700pk. Hiermee tikt de mastodont na 4,4 seconden de 100km/u aan en tijdens snelheidstesten met de auto is een topsnelheid van 351km/u gemeten. De snelheid is dus dik voor elkaar. En met een gewicht van 2660Kg is ook de doelstelling qua gewicht voor de test behaald. De prestaties van de auto zijn echter maar een gedeelte van de beleving die de Exelero biedt. Die beleving wordt compleet gemaakt door het beestachtige geluid dat de auto produceert. Een luide schreeuw die je nooit en te nimmer van een Maybach zou verwachten klinkt uit de zijdelings gepositioneerde uitlaten wanneer je het gaspedaal intrapt.

De Maybach Exelero is altijd een imposante verschijning geweest die, sinds zijn onthulling op Tempodrom Berlijn in 2005, diverse shows heeft aangedaan. Zo was de auto ook kort in Nederland te bewonderen op de stand van Autovisie tijdens de AutoRAI van 2007. De laatste berichten over het sinistere prototype stammen uit 2011 / 2012. In deze tijd was de auto eigendom van het Duitse Mechatronik GmbH. Een Duitse Mercedes specialist en handelaar van exotische auto's. Er zou sprake zijn van verkoop aan de bekende rapper Birdman. Hij zou de Maybach indertijd hebben gekocht voor een bedrag van acht miljoen dollar. Ook had hij wilde plannen met de auto. Zo wilde hij de Exelero laten overspuiten in een rode kleur. Later verschenen er berichten dat de auto nog steeds eigendom was van Mechatronik en er geen sprake was van een verkoop aan Birdman. Alle geruchten rondom de Maybach Exelero werden in 2012 ontkracht toen het Duitse Motorvision een special maakte van de Maybach Exelero. De auto was nog altijd eigendom van Mechatronik en was nog even duister als altijd, gehuld in een zwart maatpak. Na deze special is er weinig meer van de auto vernomen.

Recentelijk heeft Mechatronik besloten om de Exelero aan het publiek te herintroduceren. Tenzij de auto in de verleden jaren van eigenaar is gewisseld, lijkt het erop dat de auto al deze jaren in hun bezit is geweest. Ook is de Maybach te bewonderen in nieuw bewegend beeld. Mechatronik heeft namelijk een bekende Youtuber benadert om de Maybach eens aan de tand te voelen op een privé vliegveld. Nieuwsgierig geworden naar de Exelero? Bekijk en beluister hem dan hier!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws