De ultieme Mercedes-Benz CLK

  • Andele
  • 10-02-2024 18:00
  • 439
  • 4

De ultieme Mercedes-Benz CLK

Mercedes kent al een lang succes in de DTM, de CLK GTR is bijvoorbeeld gemaakt aan de hand van de DTM versie. Een iets minder heftig DTM speciaaltje kon alleen geen kwaad, zie hier de Mercedes-Benz CLK DTM AMG!

Mercedes kwam in 1999 met de CLK 55 AMG, deze had beschikking over de 5,5 liter V8 van Mercedes en leverde 367 pk. In 2004 werd besloten dat het tijd werd voor een nieuw DTM speciaaltje, deze heeft hetzelfde blok als de CLK 55 AMG. Deze levert echter 'iets' meer pk, 582 maar liefst! Een flinke bundel aan pk's voor die tijd en nu ook nog. Hij heeft hiermee namelijk meer pk's dan de AMG GT R en bijna net zo veel als de GT R 2019, een hele prestatie. Behalve veel pk's wordt de Mercedes ook ontruimt. Een achterbank zien we niet meer, deze moet plaatsmaken voor een rolkooi en ook de stoelen worden onder handen genomen, dit zijn praktisch racestoelen geworden. Ook optisch is er genoeg gebeurd, we zien een hele brute widebody, een spoiler en speciale velgen.

Van dit beest van een AMG zijn 100 coupés gemaakt en 80 cabrio's, gek genoeg zien we de cabrio variant vaker verschijnen op de site. Misschien omdat er dan met een open dak van de heerlijke V8 genoten kan worden. Hoe dan ook, wat mij betreft is dit een heel geslaagd project van Mercedes en we zijn blij dat er nog genoeg rondrijden!
De ultieme Mercedes-Benz CLKKlik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel