De Rolls-Royce Wraith Eagle VIII is geland

De Rolls-Royce Wraith Eagle VIII is geland

Rolls-Royce Motor Cars onthult zijn nieuwste Collection Car: de Wraith Eagle VIII. De officiële presentatie vindt plaats aan het Lago di Como tijdens het Concorso d’Eleganza Villa d’Este op 24-26 mei. De Wraith Eagle VIII is de jongste creatie van het Bespoke Collective van The House of Rolls-Royce. In een beperkte oplage van slechts 50 exemplaren vertelt het model 
het epische verhaal van een doorslaggevend moment in de 20e eeuw.

In juni 1919 vertrokken kapitein John Alcock en luitenant Arthur Brown op de eerste non-stop vlucht over de Atlantische Oceaan. Daarmee gingen de twee tijdgenoten van Sir Henry Royce een nooit eerdere vertoonde uitdaging aan. Alcock and Brown vlogen zonder tussenstop van St. John’s op Newfoundland naar Clifden in Ierland met een aangepaste Vickers Vimy bommenwerper uit de Eerste Wereldoorlog. De tweedekker werd aangedreven door een tweetal 20,3 liter grote en 350 pk sterke Rolls-Royce Eagle VIII motoren. De nieuwe Collection Car ontleent zijn naam aan deze uitzonderlijke motor. Rolls-Royce zet de 100e verjaardag van de historische gebeurtenis luister bij met een hedendaagse Collection die appelleert aan de smaak van hedendaagse avonturiers, en die een eerbetoon vormt aan een duo dat de loop van de geschiedenis heeft veranderd. 


Het exterieur van de Wraith Eagle VIII Collection Car grijpt terug op het veeleisende nachtelijke avontuur van Alcock en Brown. Het two-tone Gunmetal en Selby Grey lakwerk wordt gescheiden door een messing accentlijn welke verwijst naar de onderliggende detaillering. De zwarte grille-lamellen zijn een rechtstreekse verwijzing naar de beplating van de Rolls-Royce Eagle VIII motoren van het Vickers Vimy vliegtuig. De wielen zijn gedeeltelijk gepolijst en voorzien van een doorschijnende schaduweffect afwerking.

Het interieur weerspiegelt op verfijnde wijze het exterieurthema, met Selby Grey en zwart leder en messing accenten die associaties oproepen met het basismateriaal van de sextant – een instrument dat honderd jaar geleden doorslaggevend was voor het succes van de trans-Atlantische reis. Het messing is op moderne wijze bewerkt en keert terug in verschillende delen van de cockpit van de Collection. Messing luidsprekergrilles tonen de geschatte vliegafstand van 1.880 mijl; de hoofdsteunen zijn door middel van messingkleurig draad voorzien van het ‘RR’ monogram. Messing complementeert ook het bergvak in het portier aan de navigatorzijde van het interieur. Het portier aan de bestuurderszijde is voorzien van een messing plaquette met Sir Winston Churchill’s lovende woorden over de baanbrekende prestatie van het tweetal.

Ook het dashboard is geïnspireerd op de nachtelijke vlucht van de onverschrokken helden. Het gerookte eucalyptushout is ingelegd met accenten van goud, zilver en koper, als een gestileerde weergave van het nachtelijke uitzicht van bovenaf op de aarde. Het tableau strekt zich uit over de middenconsole en vormt een meeslepend schouwspel voor de inzittenden van vandaag. De doorgestikte flanken van de middenconsole zijn een directe knipoog naar de V12-motoren van de Vickers Vimy.

Van de verzamelwaardige Wraith Eagle VIII zijn slechts 50 exemplaren beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht bij The Home of Rolls-Royce in Goodwood, West Sussex. In Nederland kunnen belangstellenden zich wenden tot CITO MOTORS / Rolls-Royce Motor Cars Eindhoven voor informatie over specificaties en levering van de Wraith Eagle VIII Collection Car. In België kan dat men natuurlijk bij Rolls-Royce Brussels geleid door de Ginion Group.



De Rolls-Royce Wraith Eagle VIII is gelandDe Rolls-Royce Wraith Eagle VIII is gelandDe Rolls-Royce Wraith Eagle VIII is gelandDe Rolls-Royce Wraith Eagle VIII is gelandDe Rolls-Royce Wraith Eagle VIII is geland

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spots



Gerelateerd nieuws