De nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bij

De nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bij

We konden al een kleine maand genieten van de nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse. Nu is het tijd voor het speelgoed dat ons het meeste interesseert. De G-Klasse AMG!

De nieuwe Mercedes-AMG G 63 is een lekker beest. De motor in het vooronder is er één met het vermogen van de Mercedes-AMG GT R. 573 pk dus en een beestachtig koppel van 850 Nm! 100 Nm meer dan in de GT-R zit, weet dus wat er nog mogelijk is met deze motor. Door dit blok weet de G 63 naar de 100 km/u te sprinten in 4,5 seconden. De topsnelheid is gelimiteerd op respectievelijk 220 km/u of 240 km/u. Afhankelijk van of je het AMG Drivers Package kiest. Om de G 63 nog een beetje zuinig te maken is het blok ook voorzien van cilinder uitschakeling. Vier van de acht cilinders zullen uitgeschakeld worden wanneer er geen vraag naar vermogen is. Ideaal voor op de snelweg dus.

De versnellingsbak die de G 63 gemonteerd heeft gekregen kennen we van de Mercedes-AMG E 63. Dat betekent negen verzetten met zeer korte schakeltijden. Ook heeft deze bak de mogelijkheid om meerdere versnellingen naar beneden te schakelen om sneller het ideale vermogen te krijgen.

Met de komst van de nieuwe G-Klasse heeft Mercedes-Benz ook zijn best gedaan om het rijgedrag van de zeecontainer te verbeteren. Dit door de systemen AMG Ride Control Suspension, AMG Speed-sensitive steering en AMG Performance 4MATIC all-wheel drive zal het rijgedrag flink verbeterd moeten zijn volgens het persbericht. Dit zullen we uiteraard zelf moeten gaan ondervinden.

De G 63 is natuurlijk weer kenmerkend door zijn brede wielkasten, uitlaten aan de zijkanten en tot 22" inch grote velgen. Wie spot de eerste?

De nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bijDe nieuwe Mercedes-AMG G 63 is er ook weer bij

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws