De nieuwe McLaren GT: Superlight Grand Touring

De nieuwe McLaren GT: Superlight Grand Touring

McLaren Automotive heeft vandaag hun unieke interpretatie van de moderne Grand Tourer onthuld. De McLaren GT. Elegant en gespierd is de McLaren GT gecombineerd met een prachtig design, unieke hoogwaardige materialen en de rijervaring zoals we die van McLaren kennen.

De McLaren GT wordt gepositioneerd naast de Sports, Super en Ultimate series. Het is een McLaren voor een nieuwe doelgroep. De GT is voorzien van een carbon fiber monocoque en de gehele auto weegt slechts 1.530 kilo en daarmee 130 kilo lichter dan de lichtste concurrent. Met 620 pk uit de welbekende 4.0 liter grote V8 met dubbele turbo wordt dat een waar feestje om te rijden. 0-200 km/u in 9.0 seconden en een topsnelheid van 326 km/u.

Achter de bestuurders is het mogelijk om 420 liter aan bagage mee te nemen. Dit door de ontwikkeling van de MonoCell II-T monocoque. De T is toegevoegd voor Touring en daarmee is er de extra ruimte achter de inzittende gecreëerd. Ieder geval kan men een golf tas of twee paar ski's meenemen. Aan de voorkant kan men overigens ook nog 150 liter bagage meenemen.

De McLaren GT is nu te bestellen bij alle retailers over de hele wereld en de eerste leveringen zullen eind van dit jaar plaats gaan vinden. Prijzen starten waarschijnlijk rond de 200.000 euro exclusief de gele plaat.

New McLaren GT: Superlight Grand TouringNew McLaren GT: Superlight Grand TouringNew McLaren GT: Superlight Grand TouringNew McLaren GT: Superlight Grand TouringNew McLaren GT: Superlight Grand TouringNew McLaren GT: Superlight Grand TouringNew McLaren GT: Superlight Grand TouringNew McLaren GT: Superlight Grand TouringNew McLaren GT: Superlight Grand Touring

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws