De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!

De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!

Vorig jaar december konden we al van foto's van de BMW M8 Competition genieten. Zonder enige camouflage werd de auto vastgelegd. Nu bijna 8 maanden later is het zover en trekt BMW het doek van de M8 Coupé en M8 Cabriolet die beiden meteen ook als Competition beschikbaar zijn.

De cijfers beginnen we eerst maar eens mee in een mooi overzicht:

- BMW M8 Coupé: 600 pk; acceleratie 0-100 km/h: 3,3 seconden
- BMW M8 Competition Coupé: 625 pk; acceleratie 0-100 km/h: 3,2 seconden
- BMW M8 Cabrio: 600 pk; acceleratie 0-100 km/h: 3,4 seconden
- BMW M8 Competition Cabrio: 625 pk; acceleratie 0-100 km/h: 3,3 seconden

Het mag duidelijk zijn. BMW heeft er een feestje van gemaakt met deze specificaties! De motor is voorzien van twee turbo’s, cross-bank uitlaatspruitstuk, koelsysteem en oliecircuit geoptimaliseerd voor gebruik op circuit, sportuitlaatsysteem met elektrisch aangestuurde kleppen voor een sportief geluid. Het vermogen wordt via het M xDrive naar de wielen gestuurd en afhankelijk van de gekozen rijmodi kan dat volledig naar de achterwielen worden gestuurd. Dat is leuk om de bochten eens via het zijraampje te bekijken. Daarnaast beschikt de M8 ook over een nieuw remsysteem. Deze is afhankelijk van je wensen ook apart in te stellen en zorgt voor meer remgevoel in het rempedaal. Optisch is er natuurlijk niets nieuws onder de zon ten opzichte van afgelopen december. Dikke uitlaten, flinke velgen en een opgepompte body gaan er voor zorgen dat dit weer een succesnummer wordt.

De wereldpremière is op het BMW Group #NextGen evenement in München van 25-27 juni 2019, marktintroductie volgt vanaf september 2019. Prijzen volgen medio augustus.

De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!De BMW M8 is hier in Coupé en Cabriolet vorm!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok


Gerelateerd nieuws