De auto die niemand nog verwachtte, de Lamborghini Veneno

De auto die niemand nog verwachtte, de Lamborghini Veneno

De Franse zuidkust staat dit jaar garant voor immense hoeveelheden hypercars. Dit wordt voor het grootste deel geaccommodeerd door de Arabieren in samenwerking met enkele vermogende Europeanen. De meest absurde hypercars kwamen je dag in Monaco opleuken, maar een van de absenten was geheel begrijpelijk de Lamborghini Veneno. Nu duikt zelfs die op!

Grote hoeveelheden van de Chiron, Veyron, Carrera GT, 918 Spyder, Koenigsegg, LaFerrari en ga zo nog maar even door zetten de regio Monaco op stelten deze zomer. De Arabieren weten zichzelf elk jaar weer te overtreffen met de speeltjes die ze meenemen. Na dit jaar gaan ze het zichzelf wel heel lastig maken, want zie deze wagen maar eens te overtreffen; de Lamborghini Veneno Roadster.

De Lamborghini Veneno is in mijn ogen een van de meest fascinerende auto's aller tijden. Het mysterie rond de veertien exemplaren is groots, en dat maakt het vinden van nieuwe info heel zeldzaam en gaaf. Eerder dit jaar kwam dit exemplaar al te koop te staan. Aankomende maand wordt er nog eentje geveild, en nu is achter gesloten deuren ook nog eens dit matzwarte exemplaar van eigenaar gewisseld. Vergeet niet dat we over een oplage van veertien stuks hebben waarover dit jaar dus zoveel nieuws te bepraten valt.

Op de foto's uit Monaco kijken we naar de Veneno Roadster met productieplaatje nummer #2. Dit is, net zoals elke andere, een speciale. Elke Veneno heeft een verhaal en vaak is daar maar een klein deel van bekend. Zo ook bij deze. We weten dat de auto origineel geleverd werd aan zijn Amerikaanse eigenaar in de kleur 'Verde Singh,' zoals op de foto hieronder. Deze zelfde eigenaar vond de kleur al snel na aflevering niet zo mooi meer, en hij stuurde de wagen terug naar Italië. Aldaar ontving de auto zijn huidige sinistere kleur: 'Nero Nemesis.' Zijn groene details behield hij. In augustus 2015 werd de auto eenmalig gesignaleerd in het fameuze 90210, ofwel Beverly Hills. De beelden van dit optreden gingen viraal op het internet en daarna was het stil, bijna vier jaar dus. Het is pas de eerste keer dat deze Veneno van eigenaar wisselt. Momenteel is hij in handen van Badr bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud, de Saudi-Arabische minister van cultuur. Hij schroomt niet van een beetje geld spenderen, en legde in 2017 al 450,3 miljoen dollar neer voor een schilderij van Da Vinci. Mogelijk heeft Badr dus ook een monsterlijk bedrag voor deze Veneno geboden waartegen de eerste eigenaar simpelweg geen nee kon zeggen.

B14 is een bekende gast in het Zuid-Franse kustgebied en dit jaar leek hij slechts met een knalgele LaFerrari te komen, maar na een dag wachten werd deze LaFerrari vanochtend vergezeld door zijn nieuwste aanwinst. De minstens driedubbel zo dure Lamborghini Veneno Roadster. Dat hij nog maar veel kilometers mag gaan maken!

De auto die niemand nog verwachtte, de Lamborghini Veneno

De auto die niemand nog verwachtte, de Lamborghini Veneno
Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok