BMW breekt de week met de M5 CS

  • Ruud
  • 27-01-2021 09:16
  • 524
  • 3

BMW breekt de week met de M5 CS

Het nieuws van de week is de nieuwe BMW M5 CS. De Competition Sport variant van de M5 zat er al aan te komen en deze beul is nu bekend gemaakt door BMW M. Nog meer plezier en nog meer vermogen met deze gelimiteerde en exclusieve editie.

De 4.4 liter grote V8 levert nu namelijk 635 pk en maakt de M5 CS de krachtigste BMW ooit. Deze V8 is natuurlijk gekoppeld aan een achttraps automaat met Drivelogic en M xDrive all-wheel-drive systeem. Deze biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om al het vermogen naar de achterwielen te sturen om zo de perfecte drift neer te leggen.

Het is niet alleen extra vermogen dat de M5 CS heeft gekregen. De auto is ook nog eens flink afgevallen. Liefst 70 kilo is er van de auto afgesnoept! Daarmee wordt er een sprint naar de 100 km/u gerealiseerd in 3.0 seconden! Hoe bizar is dat! De 200 km/u staat in 10.3 seconden op de teller en het stopt pas bij 305 km/u. Uiteraard is deze achtbaan die M5 CS heet te ervaren met vier personen. Twee in de M carbon stoelen voorin en in de individuele stoelen achterin. De hoofdsteunen hebben zelfs een omlijning van de Nürburgring!

Optisch is er natuurlijk ook voor gezorgd dat je kan zien dat je niet met een standaard M5 (Competition) te maken hebt. De motorkap, splitter, spiegelkappen, achterspoiler, dak, diffuser en motorafdekking zijn gemaakt van carbon fibre-reinforced plastic (CFRP). Sommige elementen zijn van zichtbaar carbon. Vooralsnog kan men kiezen uit drie kleuren Brands Hatch Grey metallic, BMW Individual Frozen Brands Hatch Grey metallic en Frozen Deep Green metallic.

Vanaf de lente kunnen we deze jongen op de weg gaan verwachten!

BMW breekt de week met de M5 CSBMW breekt de week met de M5 CSBMW breekt de week met de M5 CSBMW breekt de week met de M5 CSBMW breekt de week met de M5 CSBMW breekt de week met de M5 CSBMW breekt de week met de M5 CSBMW breekt de week met de M5 CSBMW breekt de week met de M5 CSBMW breekt de week met de M5 CSBMW breekt de week met de M5 CS

Reacties op dit artikel