Blitse Britse bak debuteert in Laren

  • Peter
  • 09-06-2023 15:00
  • 0
  • 0

Blitse Britse bak debuteert in Laren

Een Bentley Bentayga spotten in Laren is natuurlijk niet zo bijzonder. Deze Mansory Bentayga Azure verandert de zaak echter.

De Bentley Bentayga geldt al jaren als een van de meest luxueuze SUV's. Sinds de facelift heeft de Bentley onder de noemer Azure dat comfort alleen nog maar beter weten te krijgen in de hoge Brit. En waar voor de één het uitrustingsniveau belangrijker is dan de performance, is het voor de ander geen kwestie van kiezen. Voor die laatste soort mensen is er altijd nog Mansory.

Mansory neemt, zoals we gewend zijn, deze Bentayga Azure flink onder handen. Een heftige koolstofvezel bodykit in combinatie met heel veel Mansory-badges zorgt voor het uiterlijke vertoon. Dikke 23-spaaks (ja, die heb ik even moeten tellen) 24 inch velgen maken het werk af. Belangrijker is misschien nog wel wat er onder de motorkap te vinden is. Het valt niet met zekerheid te zeggen, maar het is goed mogelijk dat dit exemplaar de motorische upgrade heeft gekregen die de auto een maximum van 750 pk en maar liefst 1020 Nm geeft... Ook het interieur krijgt een forse remake met een flinke hoeveelheid geaccentueerd leer.

Spotter joos straetmans vond deze spot dusdanig bijzonder dat hij er zijn eigen afspraak, namelijk om geen Bentley Bentayga's te spotten, er toch wel voor moest verbreken.

Hoeveel dit alles moet kosten? Volgens de RDW zo'n 374 duizend euro. Volgens Mansory waarschijnlijk een stukje meer.

Klik op de foto voor meer foto's van deze spot!

Reacties op dit artikel