Bizarre elektrische hypercar voor het eerst gespot

  • Joep
  • 07-06-2023 11:00
  • 486
  • 0

Bizarre elektrische hypercar voor het eerst gespot

De Aspark Owl was bij zijn presentatie de snelst accelererende auto ter wereld. Vier jaar na de presentatie is hij dat niet meer, maar het blijft een bizarre auto.

Bij zijn presentatie in 2019 was de Aspark Owl ook de sterkste elektrische productie-auto ter wereld. De vier elektromotoren leveren een systeemvermogen van 1984 pk en 2000 Nm koppel aan alle wielen. Met al dat vermogen en koppel dat bij nul toeren per minuut al beschikbaar is vliegt de aalgladde coupé in een duizelingwekkende 1,9 seconden naar de 100 om door te razen tot een indrukwekkende topsnelheid van 400 km/h. Het accupakket is 69 kWh groot en Aspark garandeert een actieradius van 451 kilometer. Door al die accu’s en techniek weegt de Owl een niet misselijke 1900 kilo leeg. De Aspark Owl dankt zijn naam aan zijn uiterlijk, dat lijkt op een uil. Daarnaast heeft de auto ook wat eigenschappen van een uil. De Owl is namelijk bizar snel en geruisloos, net als een echte uil.

Het Japanse merk Aspark nam de Owl in 2020 in productie in een fabriek in Italië. Aspark gaat vijftig exemplaren bouwen. Er zijn er al een aantal aan klanten geleverd, maar hier zien we de eerste op Autogespot! fritsel wist dit exemplaar in Monaco te spotten.

Bizarre elektrische hypercar voor het eerst gespotKlik op de foto voor meer foto’s van deze spot!

Reacties op dit artikel