Bijzondere spot: David Brown Speedback GT Silverstone

Bijzondere spot: David Brown Speedback GT Silverstone

Niet alleen betreft het hier een bijzondere auto, het is ook nog eens de eerste spot ooit voor dit type David Brown Speedback. De hier gefotografeerde Speedback GT is een Silverstone Edition, een verwijzing naar de tijd waarin qua vervoer de mogelijkheden eindeloos leken. Zo was er onder andere de introductie van civiele vliegtuigen met straalmotoren en vele auto’s die vandaag de dag nog gekoesterd worden zagen het licht.

Het is dan ook overduidelijk dat deze auto is geïnspireerd op één van de bekendere auto’s uit die tijd, de Aston Martin DB5. Waar de Speedback GT een chique verschijning is dankzij een weelde aan chrome, schudt de Silverstone Edition zijn maatpak af en verruilt deze voor een wat spartaansere look. Het chrome is minder aanwezig en veelal vervangen door donkere accenten. De grote grille voorop huist twee extra lichtunits die de auto een klassiek, maar sportief randje geven. De donkere lak lijkt van zichzelf niet heel bijzonder te zijn maar wanneer je goed kijkt is er more than meets the eye. De lakkleur heet ‘Fly By Night’ en over het midden van de auto loopt een vervaagde racestreep in de kleur ‘Black Night’. Het proces om de auto in deze samenstelling te spuiten neemt acht weken in beslag.

Deze auto is, zoals ongetwijfeld is opgevallen, gebaseerd op de modernere Jaguar XK. Hij deelt dan ook dezelfde krachtbron, een 5.0 V8 met supercharger. De Silverstone Edition heeft maarliefst 90pk extra ten opzichte van de reguliere Speedback GT, hierdoor komt het totale vermogen uit op 601pk! De acceleratie naar 100km/u is in 4,2 seconden achter de rug en de auto is elektronisch begrensd op 250km/u. De Silverstone Edition is daarbij ook nog eens in een zeer gelimiteerde oplage van slechts tien stuks geproduceerd en dat maakt deze spot extra bijzonder! De vanafprijs ligt omgerekend rond de €690.000,-. Dit is echter nog wel zonder alle extra’s als BTW, belastingen etc.

Je moet van de karakteristieke vormgeving van de auto houden of niet. Ik kan de auto zeker waarderen en geniet van het feit dat er mensen zijn die een ongezond hoog bedrag over hebben om zo uniek voor de dag te komen als met deze auto.
Bijzondere spot: David Brown Speedback GT Silverstone

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws