Bijzonder, Porsche 911 Targa ‘Alex Edition’

Bijzonder, Porsche 911 Targa ‘Alex Edition’

In 1962 koos de Nederlandse Rijkspolitie voor een wel heel bijzondere toevoeging aan hun vloot, de Porsche 911 targa! De inmiddels welbekende Politie Porsches hebben tot 1996 respect afgedwongen op ’s lands wegen en zijn vandaag de dag nog steeds een icoon voor autoliefhebbend Nederland. Voor top designer Piet Boon en Porsche importeur PON was dit reden om de handen ineen te slaan en een special edition tot stand te brengen.

Dat is deze Porsche 911 Targa 4S ‘Alex Edition’ geworden. De benaming verwijst naar de Haagse Alexanderkazerne waar de auto’s waren gestationeerd. De ‘Alex Edition’ is uiteindelijk door Porsche Exclusive gerealiseerd tot een gelimiteerde serie van 25 exemplaren die op subtiele wijze hinten naar de Rijkspolitie Porsches. De exterieurkleur heeft de naam ‘Alex Grijs’ gekregen en met satijnzwarte accenten is bijna dezelfde vlakindeling als op de Rijkspolitie Porsches overgenomen. De Rijkspolitie logo’s zijn nu vervangen door het 911 logo. In het interieur bevinden zich nog enkele oranje accenten in de vorm van instapverlichting en de onderste louvres van het middelste ventilatierooster. Op de middenarmsteun siert een silhouet van de Rijkspolitie Targa.

De welbekende 911 Targa’s van de Rijkspolitie waren echter niet de eerste Porsches die ‘in dienst traden’. In totaal zijn er maar liefst 509 Porsches van de Rijkspolitie geweest. Dit waren diverse generaties van de 911 maar ook de Porsche 914/6 en Porsche 924 Targa hebben onderdeel uitgemaakt van de Rijkspolitie vloot. Vandaag de dag zijn er niet veel van deze auto’s meer over maar de exemplaren die er nog zijn, zijn in goede staat en komen zo nu en dan nog wel eens in actie zoals op 09-07-2017 toen er voor een recordpoging zoveel mogelijk originele Rijkspolitie Porsches bij elkaar kwamen. 35 originele Rijkspolitie Porsches kwamen in actie voor deze recordpoging wat dan ook tot een groot succes heeft geleid. Het is mooi om te zien hoe deze ‘oude dienders’ worden geëerd middels deze speciale ‘Alex edition’.
Bijzonder, Porsche 911 Targa ‘Alex Edition’

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws