Aston Martin zet de aanval in met nieuwe Vantage Roadster

Aston Martin zet de aanval in met nieuwe Vantage Roadster

The heartbeat of Aston Martin’s sports car range just got that little bit faster with the introduction of the new Vantage Roadster. Joining the Vantage Coupe, which was launched in 2018, this convertible model amplifies the emotional appeal of a model renowned for delivering a compelling blend of potent performance, outstanding dynamics and everyday usability. Aston Martin komt vandaag met een nieuw wapen in de slag voor meer verkopen. De Aston Martin Vantage Roadster moet er samen met de DBX voor gaan zorgen dat 2020 een jaar wordt om niet te vergeten.

In navolging van de Vantage Coupé die in 2018 werd geïntroduceerd is hier dan de Vantage Roadster. Een tweezits cabriolet met uiteraard weer de 4.0 liter V8 van Mercedes-AMG in het vooronder. Goed voor 510 pk en 685 nm aan koppel. 0-100 km/u wordt gedaan in 3.7 seconden en een topsnelheid van 305 km/u ligt in het verschiet met een gesloten dak. De Vantage Roadster is overigens maar 60 kilo zwaarder geworden ondanks het klapmechanisme van het dak. Dit is mede te danken door revisies aan het exterieur, interieur en een nieuw vouwmechanisme voor het dak.

Zorgvuldige ontwikkeling heeft overigens plaats gevonden om het rijplezier van de Vantage niet te beïnvloeden. Daar helpen de automatische instelbare dempers natuurlijk een handje bij maar de engineers hebben bij de ontwikkeling goed gelet op de stijfheid van bepaalde panelen en chassis onderdelen. Het dak is overigens te openen in 6.7 seconden en te sluiten in 6.8 seconden. Dat is serieus snel en past natuurlijk helemaal bij deze auto. Het dak is te openen en sluiten tot een snelheid van 50 km/u.

De auto zal zeer spoedig te bestellen zijn en zullen we als alles meezit al in het voorjaar op de weg gaan zien.

Aston Martin drops the new Vantage RoadsterAston Martin drops the new Vantage RoadsterAston Martin drops the new Vantage RoadsterAston Martin drops the new Vantage RoadsterAston Martin drops the new Vantage RoadsterAston Martin drops the new Vantage RoadsterAston Martin drops the new Vantage RoadsterAston Martin drops the new Vantage RoadsterAston Martin drops the new Vantage RoadsterAston Martin drops the new Vantage RoadsterAston Martin drops the new Vantage Roadster

Reacties op dit artikel


    Dit is niet ok

Gerelateerde spotsGerelateerd nieuws