Akrapovič introduceert uitlaatsystemen voor BMW X5 M en X6 M

  • Ruud
  • 17-02-2021 12:09
  • 76
  • 0

Akrapovič introduceert uitlaatsystemen voor BMW X5 M en X6 M

De mannen van Akrapovič zitten nooit stil. Ondanks de OPF filters timmeren ze hard door aan de weg om de beste uitlaten te fabriceren. De laatste toevoeging aan het assortiment is een systeem voor de X5 M, X5 M Competition, X6 M en X6 M Competition.

Het uitlaatsysteem bestaat natuurlijk weer volledig uit titanium en wordt in eigen huis gegoten door Akrapovič in Slovenië. Het nieuwe Slip-On Line uitlaatsysteem heeft twee sets dubbele carbon fiber uitlaatpijpen die aan weerszijden van de achterkant van de auto uitkomen. Het systeem heeft daarbij twee kleppen - een aan elke kant van de uitlaatdemper - om de gasstroom aan te passen en het creëren van een diepere en sportieve toon voor de V8. Het gebruik van innovatief, lichtgewicht materiaal heeft een systeem opgeleverd dat 8,4 kilo lichter is dan het standaard uitlaatsysteem ontwikkeld door BMW. Daarmee is er een procentuele besparing van 40,7% gerealiseerd!

Niet alleen het geluid van de twin turbo V8 gaat er op vooruit. Het nieuwe systeem zorgt ook voor betere prestaties. Het vermogen stijgt met 12,1 pk en 35,4 Nm aan koppel. De uitlaat is een plug-and-play systeem en behoeft geen verdere aanpassingen aan het motormanagement. Eventueel is een sportieve carbon fiber diffuser van Akrapovič ook beschikbaar.

De uitlaat is per direct te bestellen bij onze partner BaanvelgenAkrapovič introduceert uitlaatsystemen voor BMW X5 M en X6 MAkrapovič introduceert uitlaatsystemen voor BMW X5 M en X6 MAkrapovič introduceert uitlaatsystemen voor BMW X5 M en X6 M

Reacties op dit artikel


Stem nu voor de spot van de dag